Flere muligheder for at låne trods RKI

Flere og flere vælger at benytte sig af muligheden for at låne penge online hos de mange forskellige internetbaserede låneudbydere, der er kommet til. At disse lån er blevet så populære, som de, skyldes nok først og fremmest, at de som udgangspunkt gør det meget nemt hurtigt at låne penge. Er man registreret i RKI kan det dog være mere besværligt at få lov at låne penge. Med tiden er der dog kommet flere og flere låneudbydere til, som gør det muligt at optage lån trods RKI.

Hvad vil det sige at være registreret i RKI?

RKI er et register over såkaldte dårlige betalere. Har man sine oplysninger stående i dette register betyder det, at de før ved flere lejligheder er blevet erfaret, at du har haft svært ved at tilbagebetale lån, du har taget. Registret eksisterer både for din skyld og for myndighedernes og de forskellige låneudbyderes skyld.

Når registret eksisterer for låneudbydernes skyld, er det fordi, registret gør det nemmere for dem at vurdere, hvilke lånere, der er særlig stor risiko forbundet med at låne penge til. Selvom der ofte er ganske få krav, der skal opfyldes for at få lov til at låne penge online, er det i mange tilfælde et krav, at man ikke er registreret i RKI. Mange låneudbydere afviser helt automatisk låneansøgninger fra potentielle lånere, der er registreret i RKI. Det er på sin vis også på denne måde, RKI eksisterer for din skyld. Når det bliver sværere at få lov at låne penge, når man er registreret dårlig betaler, mindsker det også risikoen for, at du forværrer din økonomiske situation yderligere ved eksempelvis at optage flere lån.

Det faktum at man står registreret i RKI er dog ikke ensbetydende med, at man er uansvarlig som person, men kan lige så godt være et udtryk for, at man på et tidspunkt har befundet sig i en presset økonomisk situation af den ene eller den anden årsag, uden dette nødvendigvis behøver at være tilfældet længere. Dette er låneudbyderne selvfølgelig også klar over, hvorfor der efterhånden er flere af de online lånemuligheder, der også er mulige at benytte sig af, selvom man er registreret dårlig betaler.

Ting du bør være opmærksom på

Det er altså muligt at låne penge online, selvom man er registreret dårlig betaler. Dog gælder der i de fleste tilfælde en række særlige regler for dig, som låner trods RKI. Der vil ofte være tale om skærpede regler for tilbagebetaling og i mange tilfælde også en højre rente end normalt, som samlet set gør lånet dyrere. Disse faktorer er alle vigtige at have i øjemed, hvis du beslutter dig for at låne penge trods RKI.

Scroll to top