Dette skal du have på plads før mobillån

vigtige at have på plads, ellers kan det hurtigt give bagslag at optage mobillån og blive stramt i din økonomi hver måned.

Vigtige ting at have på plads før du optager et mobillån

Her kommer jeg med de vigtige ting du skal have på plads før du officielt optager et mobillån.

Disse ting er meget vigtige at have styr på før du begynder at komme ud på for dybt vand.

Budget

Det er meget vigtigt at du laver et skema over dit budget, så du har styr på hvad din indkomst i gennemsnit er hver måned, hvad dine udgifter er hver måned og for at se om du i bund og grund egentlig har råd til at optage et mobillån. Dette er super vigtigt at undersøge om din økonomi kan bære at du optager et lån, ellers kan det meget hurtigt gå ned at bakke og du kan ryge til inkasso.

Læs det med småt

Før du trykker på låneknappen, så er det meget vigtigt at du læser lånebetingelserne igennem og husker at læse det med småt. Du kan hurtigt ende med ekstra gebyrer hver måned eller højere rente end du egentlig have gået og regnet med. Det er som sagt en meget god ting at undersøge flere låneudbydere, som fx basisbank eller lendme, men husk ALTID at læse det med småt.

Renten

Det er en meget god ide at læse hvor høj renten er og om den kan variere, da det hurtigt kan blive meget dyrere at have dit mobillån. Nogle låneudbydere har en variabel rente som kan være god i mange tilfælde, men også gøre det hele meget dyrere for dig, det er meget normalt at kviklån, mobillån, smslån har en meget højere rente end et lån i banken, da kravene er meget mindre end hos en normal bank.

Gebyrer

Nogle selskaber har et startgebyr på lånet som ofte er omkring de 250 kr. mens i en normal bank er imellem 500-700 kr. dette er meget vigtigt at undersøge fordi nogle selskaber har oprettelsesgebyr på de 250 kr., men som et engangsbeløb mens andre har det som månedliggebyr, du skal huske at undersøge dette da det hurtigt kan blive meget dyrere hver måned, bare at have et mobillån.

Anmeldelser på nettet

Det kan også være en god ide at undersøge de forskellige låneselskaber på nettet før du tager et mobillån, selvom de fleste ikke har gode anmeldelser så kan det stadig være vigtigt at læse ris og ros før du begynder på noget, da som jeg skrev tidligere kan være skjulte handelsbetingelser, derfor syntes jeg det er vigtigt at du googler dem og læser dem igennem før du vil oprette et mobillån.

Scroll to top